Ilse de Lange en Waylon doen aan Songfestival mee om te winnen

Addthis

Tijdens een persconferentie in de Hilversumse Wisseloordstudio maakte Daniël Dekker maandag 25 november 2013, namens de fusieomroep AVROTROS, bekend dat Ilse DeLange en Waylon als de gelegenheidsband The Common Linnets Nederland in mei 2014 gaan vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. "Winnen is belangrijker dan meedoen", aldus Waylon.
Ilse DeLange en Waylon kennen elkaar al ruim 20 jaar. Ze komen uit dezelfde muzikale country hoek. Als het duo The Common Linnets nemen de twee op dit moment een album op. Nog niet alle liedjes zijn klaar. De sfeer is blue grass, country, een beetje in de stijl van James Taylor en Crosby, Stills, Nash en Young. Ze zijn een paar keer naar Nashville geweest om daar liedjes te schrijven, vertelden ze maandag in Hilversum. Daniel Lohues is mee geweest naar de Amerikaanse stad. Hij is als schrijver betrokken bij het album, maar beslist niet bij het festival. Ilse en Waylon waren bezig met het album toen het idee kwam voor het Songfestival. “Het werd ons individueel gevraagd,” legt Ilse uit, “maar het leek ons een leuk idee dat samen te doen met ons project. We zitten bij hetzelfde management en dat maakte het makkelijk.”Waylon denkt dat elke artiest mee wil doen aan het grote muzikale evenement wat het Eurovisie Songfestival is. “Het is toch een droom van elke artiest om op te treden voor 150 miljoen mensen.” Op de vraag wat het verschil is met 2005 toen hij met de zangeres Rachel en het liedje ‘Leven als een beest’ meedeed aan de voorronde en nu met Ilse de Lange, antwoordde Waylon dat er toen een zangeres bij werd gezocht en dat hij het nu doet met de beste zangeres van Nederland. Ilse was nooit zo enthousiast voor het festival, maar is dat geworden na de deelname van Anouk.

In maart 2014 zal de beslissing worden genomen met welk lied The Common Linnets naar Kopenhagen gaat. Ilse: “Er is een team waar wij een aantal liedjes aan laten horen. Het zou natuurlijk leuk zijn als iedereen hetzelfde lied het beste vindt. Maar de hoofdbeslissing ligt bij ons. We weten nog niet of het een het uptempo lied wordt of mooi tweestemmig.” Volgens Waylon gaat het om het lied en de uitvoering ervan. “Als het maar dicht bij jezelf blijft.”

The Common Linnets geven onder de naam Tukkerville op 21 juni 2014 een concert in de Grolsch Veste in Enschede. 
Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig

 

Aanvullende informatie