Common Linnets presenteren Songfestivalliedje “Calm After The Storm”

Addthis

Donderdag 13 maart hebben Ilse de Lange en Waylon van The Common Linnets in het door Daniël Dekker gepresenteerde radioprogramma Gouden Uren vanuit het AVROTROS-gebouw in Hilversum de festivalversie van hun Songfestivallied Calm After The Storm gepresenteerd.
The Common Linnets (zangeres Ilse De Lange en zanger Waylon) waren eregasten van het programma. Naast veel pers en stagiaires van de fusieomroep AVROTROS, waren ook Jan Smit, royaltyverslaggeefster Kysia Hekster, 3fm-DJ Giel Beelen, Songfestivalschrijver Geert Willems en Telegraafjournalist Richard van de Crommert aanwezig. Tot twee maal toe liet presentator Daniël Dekker onder luid applaus de studioversie van Calm After The Stormhoren. Deze festivalversie klonk (uiteraard) steviger dan de akoestische versie gezongen met de band van Ilse op het kleine podium van De Wereld Draait Door op woensdagavond.
Via sociale media als Twitter en Facebook en in reguliere media is de akoestische versie niet overal positief ontvangen. Dat is een jaarlijks terugkerend fenomeen met een songfestivalbijdrage. Niet alleen de ‘Cornald Maassen’ en de ‘Paulen de Leeuw’ onder ons pretenderen songfestivalkenner te zijn maar daarnaast ook nog duizenden liefhebbers van het jaarlijkse spektakel. Iedereen heeft wel een mening en allemaal weten ze hoe het eigenlijk zou moeten klinken. Maar is het niet geweldig dat twee artiesten van dit kaliber hun nek uitsteken en met een eigen nummer naar Kopenhagen gaan? Deze Nederlandse inzending is eigenzinnig en valt zeker op tussen al het muzikale discogeweld van andere landen. Laten we Kopenhagen afwachten en trots zijn op deze inzending. Beter is mee te deinen op Calm After The Stormen de positiviteit van Ilse “We gaan voor de winst”, zoals ze dat vandaag nogmaals meldde aan de aanwezige pers. En zo is het. In de voorverkoop staat de single al op 1 en laten we morgen allemaal naar de nog overgebleven platenzaken gaan om massaal de single te kopen en overtuigd te zijn van een goede afloop.
The Common Linnets treden met Calm After The Storm op dinsdag 6 mei op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, samen met acts uit Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, België, Estland, Hongarije, IJsland, Letland, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Portugal, Rusland, San Marino en Zweden.
Addthis

Commentaar formulier verbergen Commentaar formulier verbergen

Smileys

:confused: :cool: :cry: :laugh: :lol: :normal: :blush: :rolleyes: :sad: :shocked: :sick: :sleeping: :smile: :surprised: :tongue: :unsure: :whistle: :wink: 

  1000 tekens over

Antispam Nieuwe afbeelding Hoofdletter gevoelig

 

Aanvullende informatie