Marija wil vrouwenliefde proberen, maar is niet lesbisch. Nog niet!

Zaterdag was de winnares van het Eurovisie Songfestival Marija Šerifović ter promotie in het land. In 24 uur zong ze het winnende liedje Molitva in Amsterdam, Almere en bij Paul de Leeuw, deed ze interviews en fotosessies, voordat ze weer in het vliegtuig stapte naar Griekenland. “Ik ben nog niet lesbisch”, onthult ze op highlow.nl, “maar wil alles in mijn leven uitproberen, behalve drugs.”

Lees meer: Marija wil vrouwenliefde proberen, maar is niet lesbisch. Nog niet!

Spijtloze Edsilia wordt geen nieuwe Sandra Reemer

“Geen spijt, maar ik zal het geen derde keer meer doen. Dus geen ‘Sandra Reemer’ voor mij, nee, nee!” Een week na haar deceptie tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Helsinki vertelde Edsilia Rombley dat ze het fantastisch heeft gevonden, maar geen derde keer meer naar het festival terug wil. “Ik vond het echt iets om nooit meer te vergeten. Het was zo leuk!”

Lees meer: Spijtloze Edsilia wordt geen nieuwe Sandra Reemer

Palestina zonder naakte vrouwen, maar met culturele liefde

Het Eurovisie Songfestival staat aan de vooravond van veranderingen. De televoting moet op de schop en zeker nu steeds meer landen mee willen doen. Eén van de mogelijke nieuwe deelnemers in 2008 is Palestina. “We willen bijdragen aan de culturele diversiteit. We willen laten zien dat we het leven omarmen. Dat ook Palestijnen liefde en vrede voorstaan.” Songfestivalwinnaar Jorgen Olsen van de Olsen Brothers heeft zich opgeworpen als ambassadeur van de Palestijnen. Op 5 juli beslissen de leden van de EBU over deelname van Palestina.

Lees meer: Palestina zonder naakte vrouwen, maar met culturele liefde

Servië wint Eurovisie Songfestival

Na anderhalve week voorbereidingen heeft het Eurovisie Songfestival zaterdagavond in Helsinki haar hoogtepunt bereikt. Na een zenuwslopende puntentelling bleken de meeste kijkers op de Servische Marija Šerifovič (22) te hebben gestemd. De kleine zangers met haar sluike zwarte haar had met Molitva (wat Gebed betekent) overtuigend de harten van de Europeanen veroverd. Ze bleef daarmee de circusact van Verda Serduchka uit de Oekraïne voor. Op 22 en 24 mei 2008 verhuist het Eurovisie circus naar Belgrado.

Lees meer: Servië wint Eurovisie Songfestival

Edsilia tevreden ondanks onbegrijpelijke uitschakeling

Onbegrip en verbijstering gingen een strijd aan met elkaar om welke emotie uiteindelijk de overhand zou krijgen na de uitschakeling donderdagavond in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Maar niemand in het Nederlandse kamp was boos. Edsilia en Tjeerd Oosterhuis hadden er stiekem al een beetje rekening meegehouden. De fans roepen om een boycot, maar daar willen de Nederlanders niets van weten. “Zeker niet! We moeten blijven strijden voor een rechtvaardig festival!”

Lees meer: Edsilia tevreden ondanks onbegrijpelijke uitschakeling

Aanvullende informatie