Duitse Lena wint Eurovisie Songfestival

Lena Meyer-Landrut heeft voor Duitsland het 55e Eurovisie Songfestival gewonnen met het vrolijke liedje 'Satellite'. De pas 19-jarige zangeres wist al aan het begin van de puntentelling beslag te leggen op de uiteindelijke overwinning. Na de overwinning vorig jaar voor de Noor Alexander Rybak, wist andermaal een Westers land te winnen. Achter Duitsland werd Turkije met de rockformatie magNa tweede. Onze Oosterburen namen het vaakst aan het Songfestival deel en wonnen pas eenmaal eerder. De toen pas 18-jarige Nicole was in 1982 het beste was met 'Ein bischen Frieden'. Roemenië werd derde en uiteindelijk legde Tom Dice voor België beslag op de 6e plek. “Dit is geweldig, ongelooflijk! Oh my God, dit is zo te gek!”

Lees meer: Duitse Lena wint Eurovisie Songfestival

Dekker: ‘Commentaar Songfestival had humor nodig’

Sinds TROS-presentator Daniël Dekker bij Songfestival het commentaar verzorgt naast kenner Cornald Maas is de uitzending een stuk leuker. Dat zegt Dekker tegen Novum Nieuws. “Het commentaar was te zwaar geworden; het mocht wel wat luchtiger.”

Lees meer: Dekker: ‘Commentaar Songfestival had humor nodig’

Sieneke emotioneel: 'Dit vergeet ik nooit meer'

Het is Sieneke niet gelukt om ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ de finale in te zingen van het Eurovisie Songfestival. De 18-jarige zangeres moest het afleggen tegen deelnemers uit Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Ierland, Cyprus, Israël, Denemarken, Oekraïne, Roemenië en Turkije.

Lees meer: Sieneke emotioneel: 'Dit vergeet ik nooit meer'

TROS: ‘We hebben niets fout gedaan!’

De halve finale van het Eurovisie Songfestival is wederom het eindstation geworden voor Nederland. Sieneke Peeters slaagde er donderdagavond niet in om de finale te halen. In 2004 wist het duo Re-Union voor het laatst tot de eindstrijd te rijken. De TROS baalt, vertelde directeur Peter Kuipers aan Novum Nieuws. “We hebben niets fout gedaan, we hebben het gewoon niet gehaald!”

Lees meer: TROS: ‘We hebben niets fout gedaan!’

Sieneke: ‘Songfestival geslaagd als ik de finale haal’

Als Sieneke vanavond het podium betreedt van de Telenor Arena geldt maar één ding. “Hier heb ik het voor gedaan, ik hoef nu alleen nog maar te genieten. En als ik de finale haal, dan is mijn Eurovisie Songfestival al geslaagd”, vertelt de zangeres stralend tegen Novum Nieuws.

Lees meer: Sieneke: ‘Songfestival geslaagd als ik de finale haal’

Aanvullende informatie