Oekraïne wint Junior Songfestival; Nederland zevende


Anastasiya Petryk heeft het 10e Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. In de Amsterdamse HMH ontving de pas 10-jarige Oekraïense 138 punten voor haar powerballad Nebo, wat Lucht betekent. Tweede werd Georgia met 103 punten en Armenië volgde op de derde plek. Femke, die het liedje ‘Tik Tak’ met verve zong, werd zevende voor Nederland.

Lees meer: Oekraïne wint Junior Songfestival; Nederland zevende

Femke heeft zin in Junior Songfestival


Zaterdagavond vindt in de HMH voor de tiende keer het Junior Eurovisie Songfestival plaats. In 2009 won Ralf Mackenbach met ‘Click Clack’ en dit jaar probeert de 12-jarige Femke het Junior Songfestival met het liedje ‘Tik Tak ‘ te winnen. “Ik heb er zin in en hoop echt dat ik win”, vertelt Femke Meines (12) aan AlleShow.nl. “Ik ben de winnares van Nederland en daar ben ik al heel blij mee, maar wil toch wel heel graag de opvolger worden van Ralph.”

Lees meer: Femke heeft zin in Junior Songfestival

Loreen wint Eurovisie Songfestival voor Zweden: 'Ik ben euforisch!'


Zweden heeft het 57e Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe met grote overmacht gewonnen. Met 372 punten wist Loreen, die ´Euphoria´ in de finale zong, de Russische omaatjes (259) en de Servische zanger Željko Joksimović (214) ver achter zich te houden. Gastland Azerbeidzjan werd vierde. "Ik weet dat het wat 'fout' klinkt, maar ik ben echt euforisch!"

Lees meer: Loreen wint Eurovisie Songfestival voor Zweden: 'Ik ben euforisch!'

Wereldreis voor Joan Franka: “Finale Songfestival was niet mijn pad”


Het Eurovisie Songfestival is afgelopen en Joan Franka is weer thuis in Nederland. Ze haalde de finale niet, maar reageert daar heel nuchter op. “Het was mijn pad niet.” Wat haar weg wel is, vertelt ze AlleShow.nl. “Een wereldreis maken met mijn muziek. Dat is mijn droom en mijn lot.”

Lees meer: Wereldreis voor Joan Franka: “Finale Songfestival was niet mijn pad”

Joan Franka: “Ik stond er met mijn hart en sta achter alles wat ik heb gedaan”


“Het was misschien niet mijn allerbeste optreden op deze aarde, maar ik heb het met mijn hart gedaan”, vertelt Joan Franka tegen AlleShow.nl, terugkijkend op haar Songfestivalavontuur.

Lees meer: Joan Franka: “Ik stond er met mijn hart en sta achter alles wat ik heb gedaan”

Aanvullende informatie