Songfestivalwinnares: "Het is overweldigend; ik ben echt het gelukkigste meisje in de hele wereld"

"Het is overweldigend", vertelt de jonge winnares van het 58e Eurovisie Songfestival na afloop van haar overwinning in Malmö. Emmelie de Forrest: "Ik ben het gelukkigste meisje in de hele wereld! Toen ik gewonnen had, kreeg ik gewoon een black-out. Ik kon de fans en hun energie voelen. Daarna kon ik nog veel beter performen."

Lees meer: Songfestivalwinnares: "Het is overweldigend; ik ben echt het gelukkigste meisje in de hele wereld"

[VIDEO] Denemarken wint Eurovisie Songfestival; 6 miljoen Nederlanders zagen Anouk

Emmelie de Forrest, de gedoodverfde favoriet, heeft het 58e Eurovisie Songfestival voor Denemarken gewonnen met 281 punten. De zangers op blote voeten won met Teardrops, dertien jaar nadat de Olson Brothers het festival voor het laatst voor het Scandinavische land hadden gewonnen. Anouk behaalde voor Nederland met Birds een prachtige negende plaats met 114 punten.

Lees meer: [VIDEO] Denemarken wint Eurovisie Songfestival; 6 miljoen Nederlanders zagen Anouk

Eurovisie Songfestival heeft beschermde status

“We zullen het Songfestival altijd blijven uitzenden”, verzekert TROS-directeur Peter Kuipers in een gesprek met Novum. De grote baas van de publieke omroep Henk Hagoort wil echter flink het mes zetten in amusement, maar volgens de TROS-baas is “het Eurovisie Songfestival beschermd.”

Lees meer: Eurovisie Songfestival heeft beschermde status

TROS: “Songfestival wordt steeds meer voor jongeren en 3FM”

In plaats van De Toppers, Sieneke, 3JS en Joan Franka staat de TROS dit jaar met het muzikaal volwassen geluid van zangeres Anouk in de finale van het Eurovisie Songfestival. De middle of the road van Radio 2 wordt ingeruild voor moderne popmuziek en het is meteen raak. Een internationale tendens. “Ik denk dat de muzikaliteit toeneemt”, zegt TROS-directeur Peter Kuipers over de ontwikkelingen de laatste jaren. “Ik heb ook het idee dat het meer 3FM wordt; dat het Songfestival wat meer naar de jeugd toe gaat!”

Lees meer: TROS: “Songfestival wordt steeds meer voor jongeren en 3FM”

Nederlandse Songfestivalgekte: huldiging Anouk in Den Haag en op Schiphol

Anouk wacht een feestelijk welkom in Den Haag. Den Haag is trots op Anouk, prijkt op de vijftien meter lange spandoeken. Ook de TROS en Anouks manager Kees de Koning denken na over een feestelijke onthaal, maar dan op Schiphol.

Lees meer: Nederlandse Songfestivalgekte: huldiging Anouk in Den Haag en op Schiphol

Aanvullende informatie