Sipke Jan Bousema’s persoonlijke Strijd voor de Liefde: ‘Schokkende beelden uit Veenendaal’

Sipke Jan Bousema

Geïnspireerd door Harvey Milk, de eerste openlijke homoseksuele politicus in Amerika, heeft TV-presentator Sipke Jan Bousema de documentaire Strijders voor de Liefde gemaakt over de internationale strijd voor homo-emancipatie. Nederland heet daarbij tolerant te zijn, maar “niet iedereen in ons land blijkt open minded te zijn”, vertelt Bousema tegen Novum. “De homohaat die er bijvoorbeeld in Oeganda is, is er ook bij ons. De schokkendste beelden komen niet uit Kroatië of Oeganda, maar van een schoolplein in Veenendaal...”

Lees meer: Sipke Jan Bousema’s persoonlijke Strijd voor de Liefde: ‘Schokkende beelden uit Veenendaal’

Sipke Jan Bousema: commotie op Prix Jeunesse


Presentator Sipke Jan Bousema heeft bij de Prix Jeunesse voor beste jeugdtelevisie voor behoorlijk wat commotie gezorgd. De talkshow ‘Wat Zou Jij Doen? Ik voel me een meisje, maar ben een jongen’ met tiener Joppe dingt woensdagavond in München mee naar de prestigieuze prijs. “Ik verwacht niet dat we gaan winnen”, vertelt Bousema tegen Novum, “daarvoor is het te vooruitstrevend. De grootste prijs voor mij is dat wereldwijd kinderen een nieuwe blik hebben gekregen op het leven van jongens en meisjes zoals Joppe.”

Lees meer: Sipke Jan Bousema: commotie op Prix Jeunesse

Tim Douwsma wil Mini Playbackshow met Monique Smit


“Ik wil samen met Monique Smit de Mini Playbackshow terug op de buis”, zegt zanger/presentator Tim Douwsma. “Ik vroeg Tim wat zijn droom was ooit nog te gaan presenteren. Toen noemde hij de Mini Playbackshow op. Heel toevallig is dat ook altijd mijn antwoord als ze het mij vragen.”

Lees meer: Tim Douwsma wil Mini Playbackshow met Monique Smit

Kranenborg onthult: “In maart 2012 nieuwe serie Topchef”

topchef

Vandaag start de finaleweek van de populaire kookwedstrijd ‘Topchef’. Tijdens de première van Palazzo, waarvoor Robert Kranenborg een prachtig culinair menu samenstelde, vertelde hij AlleShow.nl, dat in maart 2012 een nieuwe serie komt. “We beginnen half januari alweer met de opnamen.”

Lees meer: Kranenborg onthult: “In maart 2012 nieuwe serie Topchef”

RTL-baas Galjaard gevraagd voor SBS6

rtl (www.alleshow.nl)

Utrecht -- In een publieke interviewsessie met studenten journalistiek heeft RTL4-directeur Erland Galjaard een aantal pittige uitspraken gedaan. John de Mol vroeg hem als programmadirecteur voor zijn nieuwste speeltje SBS6 en Gordon zal bij RTL4 nooit iets groters presenteren dan Minute to win it. “Gordon heeft zijn kansen verspeelt.”

Lees meer: RTL-baas Galjaard gevraagd voor SBS6

Lancering 192TV; zender voor rijpe muziekliefhebbers

192TV (www.alleshow.nl)

Op de dag dat TMF voor het laatst uitzond en dat 37 jaar geleden voor Veronica 192AM gold, lanceerde zanger Rob de Nijs de nieuwe commerciële muziekzender 192TV. De commerciële omroep zendt vanaf 1 september non-stop muziekclips uit de jaren ’60 en ’70 uit, met af en toe een video uit recentere jaren. Vooral Nederlandse artiesten komen aanbod, vandaar dat bij de lancering heel wat hitartiesten uit een grijs verleden de lancering bijwoonden.

Lees meer: Lancering 192TV; zender voor rijpe muziekliefhebbers

Aanvullende informatie